RASKOŠNA PASTA NASTALA U ČAST ELIZABET TEJLOR Hotel u Portofinu je služi godinama
Kuvari hotela Splendido u Portofinu osmislili su recept za pastu sa tri vrste paradajza, u čast čuvene glumice Elizabet Tejlor.
Potrebno je:
- 250 g svežih datterini paradajza, prepolovljenih po dužini
- 3–4 grančice svežeg timijana, sitno iseckanog
- ½ kašičice smeđeg šećera
- ¼ kašičice rendane kore limuna
- ½ kašičice morske soli
- 400 g konzerviranih oguljenih San Marzano paradajza (sačuvati sok)
- 500 g suvih špageta
- 200 g svežih čeri paradajza
- 50 ml ligurejskog maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, zgnječena i sitno iseckana
- nekoliko listova svežeg bosiljka, natrganih rukom
- prstohvat suvog origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 80 °C. Na pleh poređajte paradajze presečenom stranom nagore, pospite timijanom, šećerom, limunovom korom i morskom soli. Pecite oko 3 sata. Ocedite paradajze pa ih isecite na tanke trakice, a sok sačuvajte. Skuvajte špagete al dente, po upuststvu sa pakovanja. U tiganju na maslinovom ulju propržite beli luk i čeri paradajz, dok ne omekšaju. Zatim u tiganj dodajte sečene paradajze i sok, pa krčkajte 5 minuta na srednje jakoj vatri, da se sos malo zgusne. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat šećera. Špagete pomešajte sa sosom, pa sve dobro promešajte. Dodajte pečene paradajze, origano i bosiljak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)