ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Gastronomski užitak u svakom zalogaju, nema mu ravnog
Recept čuvenog kuvara neće ostaviti ravnodušnim ni one izbirljive.
Potrebno je:
- 450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 lovorova lista
- 300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika biljnog začina
- 2 kašike brašna
- 30 ml ulja
- soli po ukusu
Priprema:
Očistite pasulj pa ga operite i potopite u hladnu vodu noć pre kuvanja. Ujutru pustite da provri, pa kuvajte 10 ak minuta. Prvu vodu procedite pa sipajte toplu vodu. Dodajte u pasulj sitno seckan crni luk i lovorov list. Šargarepu očistite i naseckajte pa propržite i dodajte pasulju. Zatim, dodajte oprano suvo meso ili rebra. Kuvajte oko sat i po do dva sata. Po potrebi sipajte još vode. Propržite brašno na zagrejanom ulju u tiganju, da dobijete zapršku. Pustite da se prohladi pa dodajte mlevenu papriku. Promešajte dobro pa dodajte u kuvani pasulj. Posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. Kuvajte još 5 minuta, pa isključite.
Možda vas zanima:
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
DOMAĆI PASULJ SA KOBASICAMA UVEK PRIJA Zasitan i sočan, baš kao onaj iz bakine kuhinje
Sočan i zasitan, ukućani će stajati u redu za još.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)