ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Gastronomski užitak u svakom zalogaju, nema mu ravnog

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Recept čuvenog kuvara neće ostaviti ravnodušnim ni one izbirljive.

pasulj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 2 lovorova lista
  • 300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika biljnog začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • soli po ukusu

Priprema:

Očistite pasulj pa ga operite i potopite u hladnu vodu noć pre kuvanja. Ujutru pustite da provri, pa kuvajte 10 ak minuta. Prvu vodu procedite pa sipajte toplu vodu. Dodajte u pasulj sitno seckan crni luk i lovorov list. Šargarepu očistite i naseckajte pa propržite i dodajte pasulju. Zatim, dodajte oprano suvo meso ili rebra. Kuvajte oko sat i po do dva sata. Po potrebi sipajte još vode. Propržite brašno na zagrejanom ulju u tiganju, da dobijete zapršku. Pustite da se prohladi pa dodajte mlevenu papriku. Promešajte dobro pa dodajte u kuvani pasulj. Posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. Kuvajte još 5 minuta, pa isključite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading