DOMAĆI PINĐUR PO RECEPTU BAKA DANE Nema konzervansa, a ukusniji od svakog ajvara

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Čuvajte na hladnom mestu.

makedonski pinđur
Shutterstock

Potrebno je:

  • 9 kg mesnatih crvenih paprika
  • 2 glavice belog luka
  • 5 kašika šećera
  • 4 kg paradajza
  • 4 dl ulja
  • 4 dl vinskog sirćeta
  • 2 veze peršuna
  • ulje za dolivanje
  • so po ukusu

Priprema:

Paprike ispecite i oljuštite pa dobro ocedite. Zatim ih isecite na tanke trake. Oljuštite i iseckajte paradajz pa ga kuvajte sa šećerom. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun, i pržite sve dok ne postigne željenu gustinu. Na Onda sipajte sirće i kratko prokuvajte, pa sipajte pinđur u vruće tegle. Stavite tegle u mlaku rernu pa ostavite preko noći.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading