DOMAĆI PINĐUR PO RECEPTU BAKA DANE Nema konzervansa, a ukusniji od svakog ajvara
Čuvajte na hladnom mestu.
Potrebno je:
- 9 kg mesnatih crvenih paprika
- 2 glavice belog luka
- 5 kašika šećera
- 4 kg paradajza
- 4 dl ulja
- 4 dl vinskog sirćeta
- 2 veze peršuna
- ulje za dolivanje
- so po ukusu
Priprema:
Paprike ispecite i oljuštite pa dobro ocedite. Zatim ih isecite na tanke trake. Oljuštite i iseckajte paradajz pa ga kuvajte sa šećerom. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun, i pržite sve dok ne postigne željenu gustinu. Na Onda sipajte sirće i kratko prokuvajte, pa sipajte pinđur u vruće tegle. Stavite tegle u mlaku rernu pa ostavite preko noći.
Možda vas zanima:
LAŽNI LJUTI AJVAR ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se brzo i lako, a po ukusu mu nema ravnog
Priprema je jednostavna i brza, a ukus fantastičan.
DOMAĆI AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA Donosimo vam najlepši starinski recept
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
DOMAĆI AJVAR PO BAKINOM STAROM RECEPTU Pravi se lako, a smaže se u trenu
Bilo da ga samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)