AMBASADOR TORTA Savršen spoj kremastog fila i osvežavajućeg krema, po ukusu joj nema ravne
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 ravnih kašika prezli
- 100 g mlevenih, oljuštenih lešnika
- kašičica praška za pecivo
- 75 g istopljene čokolade
- 6 kašika šećera
Za drugu svetlu koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 ravnih kašika prezli
- kašičica praška za pecivo
- 80 g mlevenih, blanširanih badema
Za fil:
- 13 žumanaca
- 200 g šećera
- sok jednog limuna
- 150 ml mleka
- 3 vanilin šećera
- 1 kesica praška za puding ukus vanile
- 100 g bele čokolade
- 250 g margarina ili putera
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite desetak minuta. Dodajte otopljenu čokoladu, lešnike, prezle i prašak za pecivo. Sjedinite i pecite u plehu obloženim pek-papirom od 30 do 35 minuta, na srednjoj rešetki. Zasebno penasto umutite belanca s prstohvatom soli. Onda dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte prezle, bademe i prašak za pecivo. Ispecite koru. Zakuvajte na pari krem od žumanaca, mleka, vanilinog šećera, 100 g šećera, bele čokolade i praška za puding. Sipajte limunov sok, pa skinite s pare i ohladite. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Krem dodajte kašiku po kašiku u umućen margarin, uz stalno mućenje. Umutite šlag s kiselom vodom. Dekoršite tortu umućenim šlagom i rendanom čokoladom. Ostavite u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT PONOS BEOGRADA Savršen spoj voća i orašastih plodova
Savršena za sve svečane prilike.
STARINSKA INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa 3 fila
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo
Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MINJON TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Sa tri kore i prepuna oraha i čokolade
Raskošna poslastica bogatog ukusa.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)