PUDING KOLAČ SA SMOKVAMA Kremast i lagan desert koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

puding kolač sa smokvama
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin-šećer
  • 100 g putera
  • 1 jaje

Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 800 g pavlake
  • 300 g smokava

Priprema:

Izmrvite prstima puter, dodajte brašno i ostale sastojke. Umesite prhko testo i umotajte ga u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat-dva. Razvaljajte testo i prebacite ga u namašćen i brašnom posut kalup. Za fil skuvajte mleko sa šećerom. Dodajte puding. Dok je još vreo, sipajte pavlaku sobne temperature. Dobro umutite mikserom. Testo razvaljajte oklagijom, a fil prelijte preko. Pecite oko sat na 180 stepeni. Ohlađeni kolač dekorišite svežim smokvama.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading