PUDING KOLAČ SA SMOKVAMA Kremast i lagan desert koji pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin-šećer
- 100 g putera
- 1 jaje
Za fil:
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g pavlake
- 300 g smokava
Priprema:
Izmrvite prstima puter, dodajte brašno i ostale sastojke. Umesite prhko testo i umotajte ga u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat-dva. Razvaljajte testo i prebacite ga u namašćen i brašnom posut kalup. Za fil skuvajte mleko sa šećerom. Dodajte puding. Dok je još vreo, sipajte pavlaku sobne temperature. Dobro umutite mikserom. Testo razvaljajte oklagijom, a fil prelijte preko. Pecite oko sat na 180 stepeni. Ohlađeni kolač dekorišite svežim smokvama.
Možda vas zanima:
PUDING KOLAČ SA JABUKAMA USPEVA SVIMA A ispadne nikad kremastiji
Savršen za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KUGLOF SA SMOKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Sočan i mekan kao duša, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
MEDENI KOLAČ SA SMOKVAMA BUDI SVA ČULA A sve se samo pomeša i peče
Sočan i lagan, nema ko će mu odoleti.
JEDNOSTAVNI KOLAČ SA SMOKVAMA Sve se samo pomeša i peče, a pomera granice dobrog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)