STARINSKI KOLAČ SA MEDOM I ORASIMA Sve se samo pomeša i peče, a topi se u ustima
Najbolje dekorišite šlagom i seckanim orasima.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g meda
- 400 g brašna
- 100 g seckanih oraha
Priprema:
Mikserom umutite žumanca sa medom. U to ručno umešajte čvrst sneg od belanaca, brašno i seckane orahe. Sve sipajte u podmazani pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada se prohladi, secite kolač na kocke.
Možda vas zanima:
ORAH KOLAČ PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Jednostavan i sočan, prosto mami na zalogaj više
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
STARINSKI KOLAČ SA MEDOM I ORASIMA Sastojke već imate, a svaki zalogaj je raj za nepca
Sočan i ukusan, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ SA MEDOM Starinski desert po receptu iz bakine kuhinje, za pravo uživanje
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA MEDOM Sočan i ukusan, a pravi se brzo i lako
Jednostavne pripreme i skupog ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)