UŠTIPCI SA KOBASICAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak, a nema ko ih ne voli
Služite tople, uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 čaša pavlake
- pola kašičice soli
- 1 i po šolja pšeničnog brašna
- 100 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 500 g kobasica
- ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaje sa pavlakom i mlekom. Onda dodajte so, brašno i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite dok ne dobijete glatko testo. Zatim dodajte kobasice sečene na kolutiće. Vadite deo smese kašikom pa pržite uštipke, oko 3 do 4 minuta, u zagrejanom ulju u tiganju, na srednjoj temperaturi. Zatim ih stavite na ubrus da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
UŠTIPCI OD BELOG MESA SE SMAŽU U TRENU Slasni zalogaji koji pomeraju granice dobrog ukusa
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DRUGAČIJI UŠTIPCI OD PIRINČA Spolja hrskavi a iznutra mekani, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršeni za doručak, večeru ili užinu.
BRZI UŠTIPCI Mekani i sočni kao bakini, a evo kako neće upiti ni kap ulja
Samo dodajte prilog po želji.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)