DRUGAČIJI UŠTIPCI OD PIRINČA Spolja hrskavi a iznutra mekani, svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Savršeni za doručak, večeru ili užinu.

uštipci od pirinča
Shutterstock

Potrebno je:

Za pirinač:

  • 150 g pirinča Arborio 
  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera 
  • narendana korica 1 pomorandže
  • narendana korica 1 limuna
  • prstohvat soli

Za testo:

  • 2 jajeta 
  • 40 g putera 
  • 100 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 60 g šećera (30 g + 30 g) 
  • ulje za prženje
  • šećer po potrebi

Priprema:

U šerpi pomešajte mleko, so, narendanu koricu limuna i pomorandže pa zagrejte do ključanja Onda dodajte pirinač i kuvajte oko 15 do 20 minuta, na srednjoj temperaturi, uz često mešanje. Potom pustite da se prohladi. Zasebno umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. U odvojenoj činiji pomešajte ohlađeni pirinač, žumanca, omekšali puter i preostalih 30 g šećera, dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Polako dodajte umućena belanca. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi, pa kašikom vadite smesu, puneći je do pola. Pržite uštipke oko 5 minuta, uz povremeno okretanje. Na kraju ih izvadite na papirni ubrus da upiju višak ulja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading