DRUGAČIJI UŠTIPCI OD PIRINČA Spolja hrskavi a iznutra mekani, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršeni za doručak, večeru ili užinu.
Potrebno je:
Za pirinač:
- 150 g pirinča Arborio
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- narendana korica 1 pomorandže
- narendana korica 1 limuna
- prstohvat soli
Za testo:
- 2 jajeta
- 40 g putera
- 100 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 60 g šećera (30 g + 30 g)
- ulje za prženje
- šećer po potrebi
Priprema:
U šerpi pomešajte mleko, so, narendanu koricu limuna i pomorandže pa zagrejte do ključanja Onda dodajte pirinač i kuvajte oko 15 do 20 minuta, na srednjoj temperaturi, uz često mešanje. Potom pustite da se prohladi. Zasebno umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. U odvojenoj činiji pomešajte ohlađeni pirinač, žumanca, omekšali puter i preostalih 30 g šećera, dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Polako dodajte umućena belanca. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi, pa kašikom vadite smesu, puneći je do pola. Pržite uštipke oko 5 minuta, uz povremeno okretanje. Na kraju ih izvadite na papirni ubrus da upiju višak ulja.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
UŠTIPCI OD BELOG MESA SE SMAŽU U TRENU Slasni zalogaji koji pomeraju granice dobrog ukusa
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
UŠTIPCI SA KOBASICAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak, a nema ko ih ne voli
Služite tople, uz prilog po želji.
BRZI UŠTIPCI Mekani i sočni kao bakini, a evo kako neće upiti ni kap ulja
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)