POSNI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Savršeni, brzi i totalno božanstveni, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a osvajaju ukusom.

salcici
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 200 ml piva
  • 50 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • korica limuna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 do 2 kašike šećera
  • malo soli

Za nadev :

  • 100 g mlevenih oraha
  • malo šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa sipajte ulje, pivo i kiselu vodu. Umesite testo pa dodajte rendanu limunovu koru, šećer i vanilin šećer. Zatim testo razvijte u oblik pravougaonika, pa ga isecite na trake. Dodajte malo kisele vode i šećera u mlevene orahe, pa dobro izmešajte. Fil vadite kašičicom i stavljajte na dno svake trake. Potom presavijte testo, pa pritisnite samo ćoškove, nikako sredinu. Salčiće isecite nožem pa ih poređajte u pleh. Pecite salčiće oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading