POSNI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Savršeni, brzi i totalno božanstveni, a tope se u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 200 ml piva
- 50 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 do 2 kašike šećera
- malo soli
Za nadev :
- 100 g mlevenih oraha
- malo šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa sipajte ulje, pivo i kiselu vodu. Umesite testo pa dodajte rendanu limunovu koru, šećer i vanilin šećer. Zatim testo razvijte u oblik pravougaonika, pa ga isecite na trake. Dodajte malo kisele vode i šećera u mlevene orahe, pa dobro izmešajte. Fil vadite kašičicom i stavljajte na dno svake trake. Potom presavijte testo, pa pritisnite samo ćoškove, nikako sredinu. Salčiće isecite nožem pa ih poređajte u pleh. Pecite salčiće oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SALČIĆI SA PEKMEZOM SE LISTAJU KAO KNJIGA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
NEODOLJIVI SALČIĆI Slatkiš iz bakine kuhinje za prave sladokusce, po receptu bez mane
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
NEODOLJIVI SALČIĆI IZ BAKINE KUHINJE Ukusni i slatki, za savršeno jutro
Bude sva čula, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)