POSNI SALČIĆI Ovako su ih pravile sve domaćice u Jugoslaviji, po ukusu im nema ravnih
Zamirisaće cela kuća dok se peku.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 200 ml piva
- 50 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 do 2 kašike šećera
- malo soli
Za nadev
- 100 g mlevenih oraha
- malo šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa sipajte ulje, pivo i kiselu vodu. Umesite testo, pa dodajte rendanu koru limuna, šećer i vanilin šećer. Zatim ga razvijte u pravougaonik pa ga isecite na trake. Sjedinite mlevene orahe sa malo kisele vode i šećera. Na dno svake trake nanesite fil kašičicom. Testo presavijte pa pritisnite samo ćoškove, nikako sredinu. Isecite salčiće nožem pa ih poređajte u pleh. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SALČIĆI SA PEKMEZOM SE LISTAJU KAO KNJIGA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
STARINSKA MERENG PITA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve bake u Jugoslaviji
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
KOLAČ SA SUVIM VOĆEM NIKO NE ODBIJA Mirisan, sočan i sladak, baš kao onaj bakin
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)