ZAPEČENI MLINCI SA PILETINOM BOLJI OD LAZANJA Eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Slasno i zasitno jelo koje nestane sa stola odmah.
Potrebno je:
- 200-250 g mlinaca
- 2 pileća filea (oko 500 g)
- 400 ml neutralne pavlake
- 400 g kisele pavlake
- kocka za supu
- 1 l vode
- gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir.
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte neutralnu i slatku pavlaku. Isecite piletinu na kockice, pa posolite i pobiberite i propržite na maslinovom ulju. Zatim skinite sa ringle i dodajte mešavinu pavlaka. Stavite kocku za supu u litar vode pa pustite da provri. Izlomite mlince na krupnije komade pa stavite u dublju posudu. Onda prelijte vrućom supom i ostavite da dobro upiju. Potom ih prebacite u cediljku da se ocede od viška tečnosti. U posudu stavite mlince sa pavlakom i piletinom. Promešajte dobro pa prebacite u vatrostalnu posudu. Narendajte sir po površini. Pecite mlince u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne ispari višak tečnosti i površina se ne zapeče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)