ZAPEČENI MLINCI SA PILETINOM BOLJI OD LAZANJA Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Slasno i zasitno jelo koje nestane sa stola odmah.

mlinci sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200-250 g mlinaca
  • 2 pileća filea (oko 500 g)
  • 400 ml neutralne pavlake
  • 400 g kisele pavlake
  • kocka za supu
  • 1 l vode
  • gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir.

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte neutralnu i slatku pavlaku. Isecite piletinu na kockice, pa posolite i pobiberite i propržite na maslinovom ulju. Zatim skinite sa ringle i dodajte mešavinu pavlaka. Stavite kocku za supu u litar vode pa pustite da provri. Izlomite mlince na krupnije komade pa stavite u dublju posudu. Onda prelijte vrućom supom i ostavite da dobro upiju. Potom ih prebacite u cediljku da se ocede od viška tečnosti. U posudu stavite mlince sa pavlakom i piletinom. Promešajte dobro pa prebacite u vatrostalnu posudu. Narendajte sir po površini. Pecite mlince u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne ispari višak tečnosti i površina se ne zapeče.

Komentari (0)

Loading