PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

piletina sa mlincima
Shutterstock

Potrebno je:

 

  • oko 600 g mlinaca
  • 500 gr pilećeg belog mesa (filea)
  • malo ulja i maslaca
  • 3 dl kisele pavlake
  • malo soli, bibera i vegete
  • 150 g gaude
  • malo supe

Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Piletinu isecite i propržite pa izvadite meso. Pavlaku dodajte u ulje i napravite sos pa ga začinite sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.Polomite mlince pa stavite u posudu i prelijte toplom vodom. Za par minuta ih ocedite. U pleh stavite pola mlinaca, pa piletinu pa pola preliva od pavlake.Onda stavite ostatak mlinaca pa prelijte pavlakom i narenadjte malo sira. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading