PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- oko 600 g mlinaca
- 500 gr pilećeg belog mesa (filea)
- malo ulja i maslaca
- 3 dl kisele pavlake
- malo soli, bibera i vegete
- 150 g gaude
- malo supe
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Piletinu isecite i propržite pa izvadite meso. Pavlaku dodajte u ulje i napravite sos pa ga začinite sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.Polomite mlince pa stavite u posudu i prelijte toplom vodom. Za par minuta ih ocedite. U pleh stavite pola mlinaca, pa piletinu pa pola preliva od pavlake.Onda stavite ostatak mlinaca pa prelijte pavlakom i narenadjte malo sira. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Ručak koji će cela porodica obožavati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)