DOMAĆE TORTILJE Gotove za 15 minuta, a vazdušaste i mekane kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml mlake vode
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Sipajte ulje i postepeno vodu, pa zamesite glatko testo. Potom ga podelite na 8 jednakih delova i oblikujte kuglice. Razvucite svaku kuglicu u tanki krug, pa pecite oko 1-2 minuta sa svake strane, na srednjoj temperaturi. Na kraju pokrijte tortilje čistom krpom da ostanu mekane.
Možda vas zanima:
BRZE DOMAĆE TORTILJE Super idu uz humus i pileću paštetu, a gotove očas posla
Filujte namazom po želji.
DOMAĆE TORTILJE Još bolje od onih kupovnih, samo dodajte omiljeni prilog
Premažite tortilje slanim ili slatkim nadevom.
DOMAĆE TORTILJE Slasne i ukusne, a držeće vas dugo sitim
Čuvajte ih u plastičnoj kesi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite.
SOČNE TORTILJE SA MESOM Recept Princa od Vranja oduševio domaćice na mrežama
Stefan Zdravković, poznat kao Princ od Vranje, publiku je osvojio moćnim vokalom i nežnim baladama, kakva je i pesma „Mila“ sa kojom nas je predstavljao na ovogodišnjoj Evroviziji. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazuje i ovaj recept za jednostavno, a preukusno jelo.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)