DOMAĆE TORTILJE OD SAMO 2 SASTOJKA Slasno testo namamiće vas i mirisom i ukusom
Mekane i vazdušaste, a jeftine.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 5 kašika ulja
- 200 ml vrele vode
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, ulje, so, šećer i vodu pa zamesite testo. Potom ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini i ostavite da odstoji 15 minuta. Podelite testo na 6 jednakih delova, pa svaki deo oblikujte u lopticu. Zatim razvucite svaku lopticu. Pecite tortilje u tiganju bez ulja, na srednjoj temperaturi. Ređajte pečene tortilje na mokru krpu, pa ih filujte po želji.
Možda vas zanima:
BRZE DOMAĆE TORTILJE Super idu uz humus i pileću paštetu, a gotove očas posla
Filujte namazom po želji.
DOMAĆE TORTILJE Još bolje od onih kupovnih, samo dodajte omiljeni prilog
Premažite tortilje slanim ili slatkim nadevom.
DOMAĆE TORTILJE Slasne i ukusne, a držeće vas dugo sitim
Čuvajte ih u plastičnoj kesi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite.
BRZE POSNE LEPINJE GREJU DUŠU I TELO A nema čekanja da testo naraste
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)