DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
Potrebno je:
- 3 kg crvene paprike
- 1 kg patlidžana
- 500 g paradajza
- 4 čena belog luka
- 150 ml ulja
- so
- biber
Priprema:
Ispecite u rerni patlidžan i paprike. Onda ogulite koru i očistite semenke. Stavite da se ocede u cediljku, pa paradajz kratko obarite i oljuštite. Sve dobro sameljite u blenderu pa stavite u šerpu sa uljem, belim lukom, solju i biberom. Kuvajte uz neprestano mešanje na srednjoj vatri dok ne dobijete gustu smesu. Sipajte vruć namaz u sterilisane tegle.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)