DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

domaći pinđur
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 kg crvene paprike
  • 1 kg patlidžana
  • 500 g paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 150 ml ulja
  • so
  • biber
     

Priprema:

Ispecite u rerni patlidžan i paprike. Onda ogulite koru i očistite semenke. Stavite da se ocede u cediljku, pa paradajz kratko obarite i oljuštite. Sve dobro sameljite u blenderu pa stavite u šerpu sa uljem, belim lukom, solju i biberom. Kuvajte uz neprestano mešanje na srednjoj vatri dok ne dobijete gustu smesu. Sipajte vruć namaz u sterilisane tegle.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading