DOMAĆI DŽEM OD DINJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, po ukusu mu nema ravnog
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
Potrebno je:
- 1 kg zrele dinje (očišćene)
- 200 g šećera
- 1 limeta (sok i kora)
- 1 kašičica rendanog svežeg đumbira
Priprema:
Dinju isecite na kockice. Stavite dinju, šećer, sok i koru od limete, te rendani đumbir u šerpu. Kuvajte na laganoj vatri dok se dinja ne raspadne i smesa zgusne. Sipajte vrući džem u sterilizovane tegle i zatvorite.
Možda vas zanima:
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DŽEM OD BRESAKA SA BELOM ČOKOLADOM Gotov za manje od sat vremena, a rajskog ukusa
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenoj poslastici.
DOMAĆI DŽEM OD JABUKA IZ RERNE Po receptu baka Mileve, po ukusu mu nema ravnog
Treba vam samo 2 sastojka, a osvaja ukusom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)