DŽEM OD BRESAKA SA BELOM ČOKOLADOM Gotov za manje od sat vremena, a rajskog ukusa
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenoj poslastici.
Potrebno je:
- 1 kg zrelih bresaka
- 200 g šećera
- 1 limun (sok)
- 100 g bele čokolade
- 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Operite i oljuštite kajsije, pa ih isecite na kockice.
U velikoj šerpi pomešajte kajsije, šećer i sok od limuna. Kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte štapić vanile i kuvajte dok se džem ne zgusne (oko 30-40 minuta). Na kraju, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Vruć džem sipajte u sterilizovane tegle i zatvorite.
Možda vas zanima:
DOMAĆI DŽEM OD ZOVE Biće isti kao onaj bakin, a po ukusu mu nema sličnog
Bilo da samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenoj poslastici, nećete da pogrešite.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DŽEM ZA DIJABETIČARE SAVRŠEN ZA JESEN A pravi se od samo 3 sastojka i osvaja ukusom
Savršenog ukusa, a zdrav i ne utiče na povećanje šećera u krvi.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)