DŽEM OD BRESAKA SA BELOM ČOKOLADOM Gotov za manje od sat vremena, a rajskog ukusa

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenoj poslastici.

džem od bresaka sa belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg zrelih bresaka
  • 200 g šećera
  • 1 limun (sok)
  • 100 g bele čokolade
  • 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile

 

Priprema:

Operite i oljuštite kajsije, pa ih isecite na kockice.

U velikoj šerpi pomešajte kajsije, šećer i sok od limuna. Kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte štapić vanile i kuvajte dok se džem ne zgusne (oko 30-40 minuta). Na kraju, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Vruć džem sipajte u sterilizovane tegle i zatvorite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading