TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 1 čaša šećera (200 ml)
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 1 čaša glatkog brašna
- 1 čaša griza
- 5 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 3 čaše mleka
- pola čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika kakaoa
- 100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje:
- kugla sladoleda ili voće
Priprema:
Umitite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa. Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da prokuva, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje. Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite voćem ili sladoledom.
Možda vas zanima:
ŠAMBALI Turski kolač mekan kao duša, po receptu bez mane
Jedan od najpoznatijih turskih deserta, nestaće sa stola odmah.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)