POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 1 šolja (od 2dl) brašna
- 2 šolje kukuruznog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike pečene golice
- 2 kašike pečenog suncokreta
- 1 kašika mlevenog lana
- 1 struk mladog luka
- 2 šolje kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
- origano i peršun
- slatka paprika
- susam za posipanje
Priprema:
U vanglici prvo izmešašjte sve suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje i sve dobro sjedinite. U pleh srednje veličine stavite pek-papir, pa sipajte smesu, pospite susamom i slatkom paprikom. Pecite proju na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Možda vas zanima:
PROJA SA MLADIM LUKOM Ukus tradicije i miris doma u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Sočno jelo na kome su odrasle generacije, a uspeva svima
Posna i slasna, samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
DOMAĆA PROJA OD KUKURUZNOG BRAŠNA Gotova za pola sata, a ista kao ona bakina
Sočna i zasitna, a uspeva i potpunim početnicima.
PROJA SA MERAMA NA KAŠIKE Zaboravljeni recept iz stare sveske po kome uspeva i početnicima
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)