PLJESKAVICA KOJA TOPI SRCA I VILICE Prava leskovačka magija

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

leskovačka pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika kisele vode
  • 1 kašika ulja
  • malo mlevene dimljene paprike 

Priprema:
U velikoj posudi sjedinite mleveno meso, rendani crni luk, beli luk, tucanu papriku, so, biber i čili. Dodajte kašiku ulja i kiselu vodu, pa sve dobro umesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite bar dva sata u frižideru. Rukom oblikujte veće i tanje pljeskavice sa neravnomernim rubovima. Pecite 3 do 4 minuta sa svake strane.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading