PLJESKAVICA KOJA TOPI SRCA I VILICE Prava leskovačka magija
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika kisele vode
- 1 kašika ulja
- malo mlevene dimljene paprike
Priprema:
U velikoj posudi sjedinite mleveno meso, rendani crni luk, beli luk, tucanu papriku, so, biber i čili. Dodajte kašiku ulja i kiselu vodu, pa sve dobro umesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite bar dva sata u frižideru. Rukom oblikujte veće i tanje pljeskavice sa neravnomernim rubovima. Pecite 3 do 4 minuta sa svake strane.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
PLJESKAVICA SA KAJMAKOM Omiljeno jelo sa roštilja ovako prave u kafani
Biće sočna i preukusna.
PIKANTNA REBARCA Gurmansko jelo za one izbirljive, meso se lepi za prste
Ako volite dobro začinjena jela, ova rebarca ćete obožavati,.
ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)