NAJSOČNIJA GURMANSKA PLJESKAVICA Ista je kao ona iz kafane, nećete moći da prestanete da jedete
Služite uz puno luka, lepiju i soseve po želji.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g sira
- jedan crveni luk
- jedan čen belog luka ili beli luk u granulama
- jedna kašičica ljute paprike u prahu
- so
- ulje
Priprema:
Iseckajte crveni i beli luk. U jednu veću posudu stavite mleveno meso, crveni i beli luk, sitne kockice sira i začine. Promešajte sve dobro pa pokrijte plastičnom folijom i ostavite bar 2 sata u frižideru. Od smese nauljenim rukama oblikujte pljeskavice. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na tiganju, na srednjoj vatri.
Vreme kuvanja zavisi od debljine pljeskavice, ali i od toga da li je kuvate na tiganju ili na roštilju. Ako je pržite na tiganju, poželjno je da bude tanji. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Možete je poslužiti sa puno luka, lepinje, pomfrita ili prženog krompira i omiljenih sosova.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
UŠTIPCI OD MLEVENOG MESA MILUJU NEPCA Mamin recept, biće neverovatno sočni i slasni
Nećete moći da prestanete da jedete.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Ćufte i punjene paprike će biti nikad ukusnije
Trik je jednostavan, a jelo će biti preukusno.
DOMAĆA GURMANSKA PLJESKAVICA Po mnogima najbolje jelo sa roštilja, biće bolja od one kafanske
Služite uz lepinju, seckan luk i kajmak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)