NAJSOČNIJA GURMANSKA PLJESKAVICA Ista je kao ona iz kafane, nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite uz puno luka, lepiju i soseve po želji.

gurmanska pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g sira
  • jedan crveni luk
  • jedan čen belog luka ili beli luk u granulama
  • jedna kašičica ljute paprike u prahu
  • so
  • ulje

Priprema:

Iseckajte crveni i beli luk. U jednu veću posudu stavite mleveno meso, crveni i beli luk, sitne kockice sira i začine.  Promešajte sve dobro pa pokrijte plastičnom folijom i ostavite bar 2 sata u frižideru. Od smese nauljenim rukama oblikujte pljeskavice. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na tiganju, na srednjoj vatri.

Vreme kuvanja zavisi od debljine pljeskavice, ali i od toga da li je kuvate na tiganju ili na roštilju. Ako je pržite na tiganju, poželjno je da bude tanji. Pecite pljeskavicu oko 10 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Možete je poslužiti sa puno luka, lepinje, pomfrita ili prženog krompira i omiljenih sosova.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading