IMAM BAILDI KOJI OSVAJA ČULA I PAMĆENJE Kad se patlidžan, paradajz i začini sretnu

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Za ručak koji se pamti.

imam baildi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 plava patlidžana

Za nadev

  • 2 glavice crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • jedna crvena i jedna zelena paprika
  • paradajz
  • vezica peršuna
  • so
  • biber

Za sos

  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1/2 dl vode
  • so
  • šećer
  • sos od paradajza

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite koru patlidžana, da ostane red kore, red patlidžana. U slanoj vodi ostavite patlidžan koji ste prethodno posolili, oko pola sata. Prebacite u pleh obložen pek-papirom, pa pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Od sastojaka napravite nadev, prvo ih sitno naseckajte pa propržite. Nožem napravite rez na patlidžanu pa nanesite povrće. Pomešajte maslinovo ulje, vodu, so, šećer i paradajz sos, da dobijete sos, pa time prelijte punjene patlidžane. Vratite sve u pleh obložen pek-papirom pa dopecite još 15 minuta. Služite toplo ili hladno uz prilog po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading