PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
Potrebno je:
- 2 veća patlidžana
- 400 g šampinjona
- glavica crnog luka
- 16 čeri paradajza
- peršun
- so
- biber
- začinska paprika
Priprema:
Patlidžane operite i prepolovite. Napravite zareze na beloj površini svake polovine, posolite i ostavite da kratko odstoje. Potom ih ocedite i izdubite do kore. Sitno iseckajte luk, pa ga propržite na vrelom ulju. Zatim dodajte meso od patlidžana, posolite, pobiberite i nastavite s dinstanjem. Ubacite iseckane pečurke i peršun, pa još malo prodinstajte. Umešajte i kašičicu začinske paprike, pa skinite s vatre kad pečurke omekšaju, te smesom napunite kore patlidžana. Po vrhu rasporedite po četiri čeri paradajza i stavite u podmazanu vatrostalnu činiju. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Služite dok je toplo uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)