TORTILJE SA PILETINOM RAJ ZA NEPCA Prave se brzo i lako, a ukusa za čistu desetku
Savršene za brzi ručak kada nemate vremena.
Potrebno je:
- 2 tortilje
- 200 g pilećeg fileta
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica začina po izboru (npr. čili prah, kumin)
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Pileći file isecite na tanke trakice i začinite solju, biberom i začinima po izboru. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu dok ne postane zlatnobraon. Dodajte seckanu papriku i luk, te pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Na tortilje stavite mešavinu piletine i povrća, pospite rendanim sirom, i zamotajte. Poslužite toplo, po želji uz umak od jogurta ili gvakamole.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)