JOGURT PITA SE PRAVI MALTENE SAMA A polovina se pojede dok je još u plehu
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 veće jabuke (izrendane)
- 1 kašičica cimeta
- po želji: šaka suvog grožđa ili seckanih oraha
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, pa sjedinite. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte rendane jabuke i cimet (i suvo grožđe ili orahe ako volite). Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Kada se ohladi, pospite pitu šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
GIBANICA SA KISELIM MLEKOM SAVRŠENA ZA VEČERU A tera vodu na usta
Sočna i slasna, savršeno ide uz šolju jogurta.
JOGURT PITA SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)