NAJBOLJA PITA SA JABUKAMA 2 kašičice tajnog sastojka napraviće neverovatnu razliku u ukusu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg jabuka
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica cimeta
- kisela pavlaka
- 100 g griza
- 100 g ulja
- 100 ml mineralne vode
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite i narendajte jabuke, pa dodajte šećere i cimet i dobro izmešajte. U fil dodajte nekoliko kašičica kisele pavlake. Koru premažite uljem i pospite grizom. Preko stavite drugu koru pa ponovite postupak. Preko treće kore stavite deo pripremljenih jabuka, pa dobro urolajte. Poređajte rolate u pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite uljem i prelijte mineralnom vodom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju je pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
BAKINA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Sočna i mirisna, a super ide uz šoljicu kafe.
POSNA PITA SA JABUKAMA MIRIŠE NA JESEN Pravi se lako, a ukusom razvaljuje
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
BRZA PITA SA JABUKAMA SA MERAMA NA ŠOLJE Recept koji je oduševio domaćice na mrežama, sve ga dele
Sočna i slatka, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA PO RECEPTU IZ 1894 Jednostavna poslastica skupog ukusa
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)