NEPEČENA NAPOLEON TORTA Poslastica od 1000 slojeva koju ćete praviti svaki dan

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i izdašna, dostojna i kraljevske trpeze.

napoleon torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g keksa

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
  • 180 g putera
  • 20 g vanilin šećera

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte 200 ml mleka i mešajte. Zatim sipajtte i preostalih 400 mleka, pa zakuvajte na šporetu uz neprestano mešanje.Ostavite fil da se ohladi pa mu dodajte puter i vanilin šećer. Ređajte keks u kalup pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Ukrasite tortu po želji.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading