NEPEČENA NAPOLEON TORTA Poslastica od 1000 slojeva koju ćete praviti svaki dan
Kremasta i izdašna, dostojna i kraljevske trpeze.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g keksa
Fil:
- 600 ml mleka
- 3 jaja
- 180 grama šećera
- 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
- 180 g putera
- 20 g vanilin šećera
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte 200 ml mleka i mešajte. Zatim sipajtte i preostalih 400 mleka, pa zakuvajte na šporetu uz neprestano mešanje.Ostavite fil da se ohladi pa mu dodajte puter i vanilin šećer. Ređajte keks u kalup pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Ukrasite tortu po želji.
Možda vas zanima:
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BRZA PESAK TORTA BEZ PEČENJA Kremasta poslastica koja razbija ukusom
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
RAFAELO TORTA SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sama, a preukusna i kremasta
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
ČOKO MOKO TORTA ZA SVE PRILIKE Jer nekada je najjednostavnije i najukusnije
Brza i preukusna, nema ko je ne voli.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)