ČOKO MOKO TORTA ZA SVE PRILIKE Jer nekada je najjednostavnije i najukusnije
Brza i preukusna, nema ko je ne voli.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 500 g šlaga
- 6 dl kisele vode
- 7,5 dl čokoladnog mleka
Priprema:
U jednoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom. Onda dodajte mleveni keks i sve dobro izmešajte. Zasebno umutite šlag sa kiselom vodom. Jednu koru stavite u kalup pa prelijte sa 2, 5 dl čokoladnog mleka. Preji stavite fil sa mlevenim keksom, pa preko šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa šlagom. Ostavite tortu par sati u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
ČOKO MOKO TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Nema pečenja ni kuvanja, a posebno je vole najmlađi
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RAFAELO TORTA SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sama, a preukusna i kremasta
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
NEPEČENA NAPOLEON TORTA Poslastica od 1000 slojeva koju ćete praviti svaki dan
Kremasta i izdašna, dostojna i kraljevske trpeze.
KESTEN TORTA MIRIŠE NA JESEN Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima
Slatka i jednostavna, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)