POSNE CIMET ROLNICE SAVRŠENE ZA KRSTOVDAN Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Posne cimet rolnice
Sastojci
- 300 g brašna
- 200 ml toplog sojinog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 50 g otopljenog margarina
Za fil:
- 150 g margarina
- 4-5 kašika šećera
- 1,5 kašika cimeta
Za preliv:
- 5 kašika sojinog mleka
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplom sojinom mleku otopite šećer pa dodajte kvasac i ostavite da se aktivira. Umešajte otopljeni margarin, pa sjedinite sa brašnom. Zamesite testo pa ostavite sat vremena da naraste. Za to vreme pripremajte smesu za fil. Sjedinite margarin sa šećerom i cimetom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo pa ga premažite filom u rolajte, od duže strane. Zatim secite na rolnice debljine oko 2 prsta. U pleh obložen pek-papirom ređajte rolnice pa ostavite još pola sata da narastu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite preliv od sojinog mleka i šećera, pa time prelijte cimet rolnice.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)