POSNE CIMET ROLNICE SAVRŠENE ZA KRSTOVDAN Pola pleha nestane dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

posne cimet rolnice
Shutterstock

Posne cimet rolnice

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 200 ml toplog sojinog mleka
  • 10 g suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 50 g otopljenog margarina

Za fil:

  • 150 g margarina
  • 4-5 kašika šećera
  • 1,5 kašika cimeta

Za preliv:

  • 5 kašika sojinog mleka
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplom sojinom mleku otopite šećer pa dodajte kvasac i ostavite da se aktivira. Umešajte otopljeni margarin, pa sjedinite sa brašnom. Zamesite testo pa ostavite sat vremena da naraste. Za to vreme pripremajte smesu za fil. Sjedinite margarin sa šećerom i cimetom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo pa ga premažite filom u rolajte, od duže strane. Zatim secite na rolnice debljine oko 2 prsta. U pleh obložen pek-papirom ređajte rolnice pa ostavite još pola sata da narastu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite preliv od sojinog mleka i šećera, pa time prelijte cimet rolnice.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading