POSNA KROMPIRUŠA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 250 ml vode
- 1 kašika soli
- 50 ml ulja + 4 kašike za premazivanje
Za fil:
- 1 kg krompira
- 1 kašika soli
- beli biber
Za preliv
- 200 ml vode
- 2 kašike ulja
- pola kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 275 stepeni. Stavite polovinu mere za brašno u jednu posudu. Dodajte ulje i so, pa s mlakom vodom zamesite testo, uz dodavanje preostalog brašna. Podelite testo na 4 jufke. Premažite svaku kašičicom ulja i ostavite tako 20 minuta. Napravite fil od krompira soli i bibera. Zatim ih razvijte i dodajte im fil krompira. Uvijte jufke pa poređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 275 stepeni, stavite vodu, so ulje da provre. Prelijte pitu prelivom. Na kraju, vratite u rernu još 5 minuta, da upije preliv.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)