TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
Potrebno je:
- 150 g puter keksa
- 200 g oljuštenih bresaka
- 130 g maskarpone sira
- 200 g sira
- 1 vanilin šećer
- 1 velika kašika prah šećera
- 1 kesica šlaga
Za dekoraciju:
- čokoladni komadići
Priprema:
Sameljite keks, ali da ostanu manji komadići. Rasporedite ih u čaše. U jednoj posudi sjedinite sir sa šećerima i šlagom, pa dobro promešajte. Rasporedite preko keksa u čašama. Sameljite breskve, pa nanesite preko sira. Dekorišite čokoladnim mrvicama. Ostavite tiramisu par sati u frižideru i služite.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU KOJI RUŠI SVE REKORDE Kremasta slast koja se pravi za tren
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)