STARINSKA GOLOGLAVKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Južnjačka pita puna sira kojoj po ukusu nema ravne
Sočna i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 500 g sira
- 200 ml mlake vode + 1/2 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kocke svežeg
- 4 jajeta
- mast po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa mlakom vodom i kašičicom šećera, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda dodajte brašno i zamesite testo. Podelite ga na šest jufki pa ih premažite mašću i poređajte jednu preko druge. Formirajte od toga jednu veliku koru pa je stavite u podmazan pleh. U jednoj činiji pomešajte sir sa umućenim jajima, pa prelijte preko kore. Delove kore koji vide sa ivica pleha prebacite preko fila, tako da sredina ostane otkrivena. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pola šolje vode pomešajte sa mašću da proključa pa prelijte deo pite prekriven korom. Izvadite pitu i pokrijte mokrom krpom pa ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES SE NE ODBIJA A ne zahteva ni truda ni vremena
Savršena za doručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
MIRISNA I SLASNA SAVIJAČA SA SIROM Recept baka Jele koji budi nostalgiju
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)