BAKINE PRIGANICE BUDE NOSTALGIJU Mekane i mirisne, pravi užitak za srce i stomak
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka (mlakog)
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kvasac (svež ili suv)
- ulje za prženje
- Med, džem, šećer u prahu ili sir za serviranje (po želji)
Priprema:
Kvasac razmutite sa malo šećera i toplog mleka, pa ostavite oko 10 minuta da se aktivira. U jednoj velikoj posudi pomešajte so sa brašnom. Onda dodajte jaje i aktiviran kvasac, pa umesite glatko,mekano testo. Po potrebi sipajte još mleka. Ostavite testo oko 45 minuta na toplom da naraste. Pržite priganice na zagrejanom ulju u tiganju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)