BAKINE PRIGANICE BUDE NOSTALGIJU Mekane i mirisne, pravi užitak za srce i stomak

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.

priganice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka (mlakog)
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kvasac (svež ili suv)
  • ulje za prženje
  • Med, džem, šećer u prahu ili sir za serviranje (po želji)

Priprema:

Kvasac razmutite sa malo šećera i toplog mleka, pa ostavite oko 10 minuta da se aktivira. U jednoj velikoj posudi pomešajte so sa brašnom. Onda dodajte jaje i aktiviran kvasac, pa umesite glatko,mekano testo. Po potrebi sipajte još mleka. Ostavite testo oko 45 minuta na toplom da naraste. Pržite priganice na zagrejanom ulju u tiganju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. 

Komentari (0)

Loading