CRNOGORSKE PRIGANICE Savršeno idu uz jogurt, spolja hrskave, a iznutra mekane kao pamuk

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršene za doručak, nestaće sa stola odmah.

priganice
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g brašna
  • 300 ml vode
  • paketić svežeg kvasca
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 1 supena kašika lozovače ili šljivovice

Priprema:
Vodu zagrejte toliko da bude mlaka, pa u njoj izmrvite kvasac i dodajte šećer. Nakon 5 minuta dodajte kašiku rakije, potom i brašno i so. Zamesite ređe testo pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da odstoji, oko 30 minuta. Varjačom premesite i prođite po testu. Spuštajte mokrom kašikom komadiće testa u dublju šerpu sa zagrejanim uljem, i pržite dok ne porumene. Izvadite gotove priganice na ubrus, da se ocede od viška masnoće. Služite tople uz prilog po ukusu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading