POSNA KROMPIRUŠA IZ TIGANJA Topla, mekana i hrskava, a ne zahteva ni truda ni vremena
Priprema je jednostavna, a razvaljuje ukusom.
Potrebno je:
- 1 čaša sojinog mleka
- so
- 1,5 šolje pšeničnog brašna
- 1 kašičica margarina
Za fil:
- 1 krompir
- so
- 2 kašike posnog majoneza
- biljni sir
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite sojino mleko, so i brašno, pa dodajte margarin. Umesite testo pa od njega oblikujte lopticu. Onda je pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena u frižideru. Krompir oljuštite i prokuvajte pa ga izgnječite kao za pire i posolite. Zatim dodajte majonez i dobro sjedinite. Oklagijom razvucite testo pa ga pospite biljnim sirom. Preko njega razvucite pire krompir sa majonezom, zatim ponovo preklopite rendanim sirom. Uvijte u testo kao u maramicu pa dobro zatvorite. Oklagijom blago razvaljajte da dobijete oblik lepinjice. Onda propržite lepinjicu na malo zagrejanog ulja u tiganju, na tihoj vatri. Na kraju iseckajte pitu na trougliće i poslužite.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)