POSNA KROMPIRUŠA IZ TIGANJA Topla, mekana i hrskava, a ne zahteva ni truda ni vremena

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a razvaljuje ukusom.

posna krompiruša iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 čaša sojinog mleka
  • so
  • 1,5 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kašičica margarina

Za fil:

  • 1 krompir
  • so
  • 2 kašike posnog  majoneza
  • biljni sir

Priprema:
 

U jednoj posudi sjedinite sojino mleko, so i brašno, pa dodajte margarin. Umesite testo pa od njega oblikujte lopticu. Onda je pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena u frižideru. Krompir oljuštite i prokuvajte pa ga izgnječite kao za pire i posolite. Zatim dodajte majonez i dobro sjedinite. Oklagijom razvucite testo pa ga pospite biljnim sirom. Preko njega razvucite pire krompir sa majonezom, zatim ponovo preklopite rendanim sirom. Uvijte u testo kao u maramicu pa dobro zatvorite. Oklagijom blago razvaljajte da dobijete oblik lepinjice. Onda propržite lepinjicu na malo zagrejanog ulja u tiganju, na tihoj vatri. Na kraju iseckajte pitu na trougliće i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading