POSNA PITA SA JABUKAMA MIRIŠE NA JESEN Pravi se lako, a ukusom razvaljuje
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg rendanih jabuka
- 150 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jabuke sa šećerom i cimetom. U pleh obložen pek papirom stavite kore pa između njih nanesite fil. Uvijte i pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
BRZA PITA SA JABUKAMA SA MERAMA NA ŠOLJE Recept koji je oduševio domaćice na mrežama, sve ga dele
Sočna i slatka, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA OD DOMAĆIH KORA Poslastica koja mami i mirisom i ukusom, jedno parče vam neće biti dovoljno
Sočna i hrskava, za pravo uživanje.
NEMAČKA PITA SA JABUKAMA PO RECEPTU IZ 1894 GODINE Biće nikad ukusnija i slađa, a priprema je tako jednostavna
Mirisna i sočna, bićete oduševljeni.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)