SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

gibanica sa jogurtom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g sitnog sira
  • 3 jaja
  • 250 ml jogurta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, pavlaku, ulje, prašak za pecivo i so. Onda dodajte sir i dobro sjedinite. Zgužvajte kore pa ih umačite u smesu. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte ostatkom smese. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.Ostavite 15 minuta da se ohladi pre sečenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading