GIBANICA SA MESOM SOČNIJA OD ONE KLASIČNE Polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

gibanica sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g sitnog sira
  • 200 g slanine (sitno seckane)
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava. U jednoj posudi sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje, sir i so. Zatim dodajte slaninu i promešajte. Kore poređajte u pleh obložen pek papirom. Pripremljenim filom premažite svaku koru. Pecite gibanicu sa mesom oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading