BAKINA INTERKONTINETAL TORTA ZA SVE PRILIKE Svakim zalogajem ostavlja bez daha
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanca
- 15 kašika šećera
- 20 kašika mlevenih oraha
- 10 kašika mlevenog lešnika
- 3 kesice vanilinog šećera
- 6 kašika mleka
Za fil:
- 15 žumanca
- 300 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 500 g putera
- 100 g šećera u prahu
- kora od rendane pomorandže
- 50 g seckanih oraha
- 100 g seckanih lešnika
- 1 kašika skuvane nes kafe
- 250 g šlaga
- 1 šaka čokoladnih mrvica
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera i kesicom vanile. Umešajte 10 kašika mlevenih oraha. Dodajte 2 kašike prosejanog brašna. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite sa dve kašike mleka. Ostavite da se korice potpuno ohlade i upiju mleko. Napravite dve korice od mlevenih oraha, a jednu od mlevenih lešnika. Zakuvajte krem od žumanaca i šećera na pari oko 30 minuta na srednjoj vatri. Umutite penasto puter sa šećerom u prahu i sitno rendanom korom pomorandže. Dodajte ohlađeni krem od žumanaca, pa ga podelite na tri dela. Prvom delu dodajte otopljenu čokoladu i odmah nafilujte jednu koru sa orasima jer se brzo steže. Drugom delu fila dodajte seckane lešnike i orahe, pa stavite preko čokoladnog fila koru sa lešnikom koju ste namazali filom od lešnika i oraha. Nanesite treću koru i nafilujte je trećim delom u koji ste umešali kašiku skuvane nes kafe. Brzo filujte jer se fil dosta brzo steže. Nanesite šlag preko cele torte, pa pospite čokoladnim mrvicama. Pustite da prenoći u frižideru, pa služite.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)