BAKLAVA BEZ KORA Sočan kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku
Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli
Sastojci:
4 jaja
1 čaša ( mera je 200 ml čaša ) oštrog brašna
1 čaša griza
1 laša ulja
1 čaša mleka
1 čaše šećera
2 čaše mlevenih oraha
Sirup:
500 ml vode
2 čaše šećera
Priprema:
Prokuvati nekoliko minuta vodu i šećer za sirup pa skloniti sa vatre da se hladi.
Uključiti rernu na 180 stepeni dase zagreva.
Ulupati jaja sa šećerom, pa dodati suve sastojke, pa vlažne i sve dobro umutiti žicom.
Pouljiti i posuti brašnom pleh u kojem će se peći, otprilike 25 x 30 cm, ili po vašem izboru. Videćet ekoliko ćete mase dobiti.
Tanja baklava u veću tepsiju ili deblja u manju.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno do rerne.
Pečenu baklavu zaliti sa prohladjenim sirupom i ostaviti da e potpuno ohladi, pa staviti u frižider.
Ja sam tolu stavila u frižider, ne vrelu.
Brže se ohladila tako, dovoljno je da baklava dodje do temperature koja neće naškoditi frižideru.
Posle samo iseći u kocke, rombove ili trouglove i poslužiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)