PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
Za ćuftice:
- 500 g mlevene piletine
- 1 mali crni luk
- 1 jaje
- 50 g prezli
- 50 ml mleka
- so
- biber
- malo muskantnog oraščića
- maslac za prženje
Za kremasti sos:
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika brašna
- 1 kašika maslaca
- so
- biber
- začinsko bilje
Priprema:
U jednoj maloj posudi pomešajte prezle i mleko i pustite da nabubre nekoliko minuta. Zasebno, u velikoj činiji pomešajte mlevenu piletinu, jaje, luk, natopljene prezle, so, biber i muskatni oraščić. Smesu dobro promešajte. Rukom oblikujte kuglice pa ih pržite u tiganju sa maslacem, oko 10 minuta, dok ne postanu zlatne. Zatim otopite maslac u manjoj šerpi pa dodajte brašno i kratko propržite. Onda dodajte bujon i pavlaku, pa mešajte dok se sos ne zgusne. Umešajte senf, so, biber i začinsko bilje. Ćuftice prelijte kremastim sosom i pustite da se sve zajedno krčka još 5 minuta.
Možda vas zanima:
BATAKE U SOSU OD AJVARA NIKO NE ODBIJA Sočni i hrskavi, a meso se samo odvaja
Služite uz krompir pire.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)