PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

pileće ćufte
Shutterstock

Potrebno je:
Za ćuftice:

  • 500 g mlevene piletine
  • 1 mali crni luk
  • 1 jaje 
  • 50 g prezli
  • 50 ml mleka
  • so
  • biber
  • malo muskantnog oraščića
  • maslac za prženje

Za kremasti sos:

  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 150 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika maslaca
  • so
  • biber
  • začinsko bilje

Priprema:

U jednoj maloj posudi pomešajte prezle i mleko i pustite da nabubre nekoliko minuta. Zasebno, u velikoj činiji pomešajte mlevenu piletinu, jaje, luk, natopljene prezle, so, biber i muskatni oraščić. Smesu dobro promešajte. Rukom oblikujte kuglice pa ih pržite u tiganju sa maslacem, oko 10 minuta, dok ne postanu zlatne. Zatim otopite maslac u manjoj šerpi pa dodajte brašno i kratko propržite. Onda dodajte bujon i pavlaku, pa mešajte dok se sos ne zgusne. Umešajte senf, so, biber i začinsko bilje. Ćuftice prelijte kremastim sosom i pustite da se sve zajedno krčka još 5 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading