BRIONSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROM JEDNOG VEKA Jovanki Broz su bile omiljene

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Domaće i jednostavne, za ručak koji se pamti.

brionske ćufte
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 150 g slaninice
  • 250 g rendanog kačkavalja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2–3 čena belog luka
  • 50 g maslaca ili margarina
  • ½ šolje ulja
  • 1 pakovanje tomatina
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • so po ukusu

Priprema:
 

Sjedinite mleveno meso sa sitno seckanim crnim i belim lukom. Onda dodajte dva jajeta, sitno seckanu slaninicu, začin  i biber. Rukom oblikujte ćufte pa ih ostavite pola sata da odstoje. U jednoj posudi umutite paradajz sos, ulje i origano dok ne dobijete homogenu smesu. Krompir skuvajte, ocedite i izgnječite, pa mu dodajte maslac, polovinu rendanog sira i malo soli. Promešajte dobro da dobijete pire. Zatim rasporedite pire u vatrostalnu činiju pa prelijte pripremljenim sosom. Preko toga poređajte ćufte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom ih pospite rendanim kačkavaljem pa dopecite još 15 minuta.

 

Komentari (0)

Loading