BRIONSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROM JEDNOG VEKA Jovanki Broz su bile omiljene
Domaće i jednostavne, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 150 g slaninice
- 250 g rendanog kačkavalja
- 2 glavice crnog luka
- 2–3 čena belog luka
- 50 g maslaca ili margarina
- ½ šolje ulja
- 1 pakovanje tomatina
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- so po ukusu
Priprema:
Sjedinite mleveno meso sa sitno seckanim crnim i belim lukom. Onda dodajte dva jajeta, sitno seckanu slaninicu, začin i biber. Rukom oblikujte ćufte pa ih ostavite pola sata da odstoje. U jednoj posudi umutite paradajz sos, ulje i origano dok ne dobijete homogenu smesu. Krompir skuvajte, ocedite i izgnječite, pa mu dodajte maslac, polovinu rendanog sira i malo soli. Promešajte dobro da dobijete pire. Zatim rasporedite pire u vatrostalnu činiju pa prelijte pripremljenim sosom. Preko toga poređajte ćufte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom ih pospite rendanim kačkavaljem pa dopecite još 15 minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU KAO IZ RESTORANA Klasik sa kojim jednostavno nema greške
Ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
NEODOLJIVE ĆUFTE SA PIRE KROMPIROM Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, prste da poližete.
BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)