LAŽNE BAJADERE SA KEKSOM Prave se očas posla, a tope se u ustima
Savršene za slavsku trpezu, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
- 400 g mlevenog keksa
- 3 banane
- 400 g tamne čokolade
- 30 g bele čokolade
Priprema:
Viljuškom izgnječite banane pa ih pomešajte sa mlevenim keksom. Onda utisnite smesu u kalup obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru dok pripremate preliv. Na pari otopite tamnu čokoladu pa jednu polovinu prelijte preko podloge. Zatim stavite 10 minuta u frižider. Podlogu okrenite naopako pa je prelijte ostatkom čokoladnog prrelive. Na kraju, otopite belu čokoladu pa kašikom napravite šare preko bajadere. Ostavite bajaderu bar pola sata u frižideru pa secite i služite.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)