OREO BAJADERA MILUJE NEPCA Nema paljenja rerne, a zbog nje komšije dolaze nepozvane
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Tamni sloj:
- 150 ml vode
- 150 g maslaca/margarina
- 90 g šećera
- 300 g mlevenog keksa
Svetli sloj:
150 ml vode
90 g šećera
150 g margarina
200 g mleka u prahu
60 g mlevenog keksa
150 gr bele čokolade
50 gr mrvljenog keksa
Glazura:
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Zagrejte vodu, margarin i šećer dok se ne sjedine, pa kuvajte 2 minuta. Onda skinite sa vatre i dodajte mleveni keks. Dobro izmešajte pa stavite u kalup obložen pek papirom. Onda ostavite pola sata u frižideru. Za to vreme pripremajte svetli deo. Zagrejte vodu, margarin i šećer dok se ne sjedine, pa kuvajte 2 minuta. Nakon što provri, skinite sa vatre i dodajte mleko u prahu uz mešanje. Zatim umešajte belu čokoladu, pa kada se istopi – dodajte mleveni i mrvljeni keks. Dobro promešajte pa nanesite preko tamnog sloja. Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru, pa prelijte preko bajadere.
Možda vas zanima:
BAJADERA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Savršena za početnike, a bolju sigurno niste jeli
Savršena za sve svečene prilike.
DOMAĆA BAJADERA Jednostavna, a preukusna, razgrabiće se brzinom svetlosti
Kolač bez kog je nezamisliva slavska trpeza, ukusa koji se pamti.
POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
KIKIRIKI BAJADERA Omiljeni kolač sa slavske trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Još bolja od klasične bajadere, mekana i slatka.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)