KANELONI SA PARMEZANOM I SPANAĆEM Delikates koji pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 250 g kanelona
- 200 g svežeg spanaća
- 250 g rikote
- 1 glavica crnog luka
- 400 g paradajz sosa
- 50 g rendanog parmezana
- so i biber
- maslinovo ulje
Piprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na malo maslinovog ulja propržite seckani crni luk. Zatim dodajte spanać i kuvajte dok ne omekša. Zasebno pomešajte rikotu sa spanaćem, solju i biberom. Napunite kanelone pripremljenom smesom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Dno pleha premažite sa malo paradajz sosa pa rasporedite kanelone. Potom ih prelijte preostalim sosom. Kanelone pospite rendanim parmezanom i pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)