KANELONI SA BELIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Zasitno jelo oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Za fil:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendanog kačkavalja
- so
- biber
- suvi začin
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
Za bešamel sos:
- 30 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- so
- biber
- malo muskatnog oraščića
Ostalo:
- 12 kanelona
- 100 g rendanog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte pileće belo meso, pa ga sitno iseckajte. Propržite sitno seckan crni i beli luk na maslinovom ulju. Onda umešajte piletinu, začine i pavlaku za kuvanje, pa krčkajte sve dok se ne sjedini. Zatim, skinite sa vatre i dodajte rendani kačkavalj. Pripremljenim filom napunite kanelone. Puter otopite u šerpi, pa dodajte brašno i kratko propržite, uz stalno mešanje. Sipajte mleko, pa zakuvajte dok ne dobijete gusti sos. Začinite. Malo bešamela sipajte na dno vatrostalne posude, pa poređajte punjene kanelone. Zatim ih prelijte ostatkom sosa, pa pospite rendanim sirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)