KANELONI SA BELIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Zasitno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za fil:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendanog kačkavalja
- so
- biber
- suvi začin
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
Za bešamel sos:
- 30 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- so
- biber
- malo muskatnog oraščića
Ostalo:
- 12 kanelona
- 100 g rendanog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte pileće belo meso, pa ga sitno iseckajte. Propržite sitno seckan crni i beli luk na maslinovom ulju. Onda umešajte piletinu, začine i pavlaku za kuvanje, pa krčkajte sve dok se ne sjedini. Zatim, skinite sa vatre i dodajte rendani kačkavalj. Pripremljenim filom napunite kanelone. Puter otopite u šerpi, pa dodajte brašno i kratko propržite, uz stalno mešanje. Sipajte mleko, pa zakuvajte dok ne dobijete gusti sos. Začinite. Malo bešamela sipajte na dno vatrostalne posude, pa poređajte punjene kanelone. Zatim ih prelijte ostatkom sosa, pa pospite rendanim sirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)