PUNJENE KRMENADLE NIKO NE ODBIJA Svaki zalogaj je raj za nepca
Savršenog ukusa, a bićete siti do večere.
Potrebno je:
- 4 svinjske krmenadle
- so i biber po ukusu
- 1 šolja hlebnih mrvica
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna
- 2 čena belog luka
- 1/4 šolje mleka
- 1 jaje
Priprema:
Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite krmenadle i posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikoj posudi pomešajte hlebne mrvice, rendani parmezan, seckani peršun, beli luk, mleko i jaje. Pažljivo napravite rez na sredini svake krmenadle, praveći džep. Nemojte zarezivati do kraja, samo zarežite da napravite džepić za punjenje. Rukama ili kašikom, punite svaku krmenadlu pripremljenom smesom. Pržite punjene krmenadle sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Prebacite ih u pleh i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni ili dok krmenadle ne budu potpuno pečene.
Možda vas zanima:
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
SOČNE KRMENADLE SA JABUKAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)