POHOVANE KRMENADLE PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Savršeno idu uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 600 g krmenadli
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- so, biber
- 2 čena belog luka
- ulje
Priprema:
Tučkom izlupajte krmenadle pa dodajte začin, so, biber i zgnječen beli luk. Utapkajte ih dobro u brašno, prezle i jaja pa ih ispržite na vrelom ulju. Zatim ih poređajte u šerpu i sipajte 200 ml vode. Pustite krmenadle 15 do 20 minuta da se krčkaju na tihoj vatri, dok ne ispari sva voda.
Možda vas zanima:
POHOVANE KRMENADLE SE TOPE U USTIMA Savršeno sočne i mekane kao puter
Ručak u kom će cela porodica uživati.
POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)