BAJADERA TORTA SE NE ODBIJA Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

bajadera torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g šećera u prahu
  • 2 dl soka od narandže
  • 200 g putera
  • 50 g čokolade za kuvanje

Fil I: 

  • 1 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 5 kašika brašna
  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g keksa
  • 2 dl soka od narandže

Fil II:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 125 g putera
  • 125 g šećera u prahu
  • 2 dl mleka
  • 2 šlaga

Priprema:

Sokom od narandže natopite mleveni keks. U jednoj posudi umutite puter sa prah šećerom pa dodajte otopljeni keks i otopljenu čokoladu i dobro izmešajte.  Zakuvajte 8 dl mleka u šerpi dok ne proključa. Preostalo mleko umutite sa praškom za puding i brašnom. Dodajte u ključalo mleko i kuvajte sve dok se ne zgusne, na umerenoj temperaturi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu pa dodajte u ohlađeni puding i mešajte, sve dok ne dobijete krem. Zatim ključalim mlekom poparite mlevene orahe. U jednoj posudi umutite puter sa prah šećerom i dodajte poparene orahe. Sve dobro izmešajte.  Nanesite smesu na tacnu pa preko stavite fil i ravnomerno rasporedite. Onda prekrijte keksom i prethodno natopljenim sokom od narandže, pa premažite drugim filom. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice pa njime premažite tortu

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading