BAJADERA TORTA SE NE ODBIJA Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl soka od narandže
- 200 g putera
- 50 g čokolade za kuvanje
Fil I:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 300 g keksa
- 2 dl soka od narandže
Fil II:
- 200 g mlevenih oraha
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
- 2 šlaga
Priprema:
Sokom od narandže natopite mleveni keks. U jednoj posudi umutite puter sa prah šećerom pa dodajte otopljeni keks i otopljenu čokoladu i dobro izmešajte. Zakuvajte 8 dl mleka u šerpi dok ne proključa. Preostalo mleko umutite sa praškom za puding i brašnom. Dodajte u ključalo mleko i kuvajte sve dok se ne zgusne, na umerenoj temperaturi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu pa dodajte u ohlađeni puding i mešajte, sve dok ne dobijete krem. Zatim ključalim mlekom poparite mlevene orahe. U jednoj posudi umutite puter sa prah šećerom i dodajte poparene orahe. Sve dobro izmešajte. Nanesite smesu na tacnu pa preko stavite fil i ravnomerno rasporedite. Onda prekrijte keksom i prethodno natopljenim sokom od narandže, pa premažite drugim filom. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice pa njime premažite tortu.
Možda vas zanima:
BRZA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA Poslastica sa kojom nikad nema greške
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA VOĆNA KEKS TORTA RAZVALJUJE UKUSOM A može i dete da je napravi
Kremasta i jednostavna, uzećete parče više.
BRZA KEKS TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Zbog nje i komšije dolaze same
Nema paljenja rerne, a svi je vole.
KREMBO TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova za tili čas, a nikad kremastija
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)