HUANITA TORTA ZA ROĐENDANE I PROSLAVE Savršenstvo sa napolitankama

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.

rafaelo torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g napolitanki
  • 10 kašika šećera
  • 1 litar mleka
  •  350 g šlaga u prahu
  • 2 kesice želatina

Priprema:

U jednoj šerpi skuvajte šećer sa mlekom. Onda skinite sa šporeta i pustite da se ohladi. Želatin razmutite u malo mleka pa sve dodajte u kuvano mleko.  Zatim sve sipajte u posudu za mućenje i dodajte prašak za šlag. Mikserom dobro umutite.  Deo smese prespite u kalup obložen najlonskom folijom. U ostatak smese dodajte mlevene napolitanke. Sve dobro izmešajte pa napunite kalup pripremljenom smesom. Stavite u frižider da se torta dobro stegne.  Potom umutite mleko sa praškom za šlag. Prohlađenu tortu ukrasite šlagom. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading